Hizmetlerimiz

Awesome Image

YÜKLEME TALİMATINDA BULUNMASI ZORUNLU OLAN BİLGİLER VE AÇIKLAMALARI;

    1- YÜKLEYİCİ; Malın ihracatçısı bilgileri bu bölüme ünvan ve adresi ile birlikte yazılmalıdır. Gümrük Kanunu’na göre, bu bölüme ihracat beyannamesinde gönderici olarak, kayıtlı firma bilgisi yazılmalıdır.
    2- ALICI; Malın ulaşacağı yerde alıcısı durumunda olan firma ünvan, adres, telefon, faks benzeri bilgiler bu bölüme yazılmalıdır. Bilinmelidir ki, bu bölüme yazılan firma, malı teslim alma yetkisine sahip olacaktır. Mal kime teslim edilecekse, bu bölüme o firma yazılmalıdır.
    3- İHBAR ADRESİ; Bu bölüme bilgileri / ünvanları yazılacak olan firma veya kişiler, sadece malın ihbar edilmesi içindir. Bu firma veya kişi malın alıcısı niyetiyle bu bolüme yazılmamalıdır. Verilecek unvan, adres, telefon ve faks numaraları tam eksiksiz olmalıdır. Aksi durumda gerekli ihbar yapılamaz ve malın geç çekilmesine, gereksiz masrafların oluşmasına neden olabilir.
    4- VARIŞ LİMANI; Malın ulaşması istenen hava limanı mutlaka belirtilmek zorundadır. Varış limanının bulunduğu ülkenin de belirtilmesinde fayda görüyoruz. Eğer varış limanından sonra bir iç taşıma talep ediliyorsa, taşınacak nihai nokta da mutlaka belirtilmelidir.
    5- UÇAK VE SEFER NO'SU; Satış temsilcilerimiz ile görüşürken malınızı taşıyacak olan uçak şirketi ve seferi mutlaka sizlere verilecektir. Aynı zamanda sizlere konşimento numarası tahsis edildiğinde de, ilgili bildirim formu üzerinde bu bilgiler bulunacaktır. Bu bilgiler mutlaka yükleme talimatı üzerinde bulunmalıdır. Bu şekilde sizler için yapılacak işlemler çok daha hızlı gerçekleşecektir.
    6- NAVLUN ÖDEME ŞEKLİ; Navlunun nerede ve kim tarafından ödeneceği mutlaka belirtilmelidir. Bu belirtilirken tarafınızdan yapılacak ödemelerin ( navlun +masraf) hangi firmaya fatura edileceğinin de not olarak bildirilmesini öneririz.
    7-TESLİM ŞEKLİ; Yükleme talimatlarında gönderinin Mal Mukabili veya Vesaik Mukabili olup olmadığı, teslim şeklinin CFR, CIF, FOB, EXW, DDU, DDP vb. ne olduğu mutlaka belirtilmeli; istenen extra bir hizmet ve talep mutlaya yer almalıdır.
    8- BANKA BİLGİLERİ,AKREDİTİF NO VE AÇIKLAMALARI; Akreditifli işlemlerde konşimento üzerinde akreditif gereği bulunması gereken bilgiler vardır (örneğin akreditif numarası vb). Bir de akreditifte düzenlenecek olan taşıma senedi için özel notlar olabilir; onların da yükleme talimatında bulunması sizlerin yararına olacaktır. Vesaik mukabili gönderilerinizde alıcı hanesinde bulunacak banka bilgilerinin de eksiksiz olarak bildirilmesi gerekmektedir.
    9- KİLO, PARÇA, MAL CİNSİ; Yükleme talimatlarında kilo, ambalaj adedi ve mal cinsi (İngilizce olarak) belirtilmek zorundadır. Bu bilgilerin beyanname bilgileri ile kesinlikle birebir aynı olması gerekir. Eğer bir farklılık varsa bu yanlışlık, malın ihracatını engelleyecektir. Mal tanımı genel tanım (çeşitli gıda, çeşitli ev eşyası vb) olmamalıdır. Mal ne ise, anlaşılır şekilde genel tanımlamaları belirtilmelidir.
    10- TEYİDLEŞİLECEK KİŞİ VE FAKS/ ELEKTRONİK POSTA ADRESİ; Tarafımızca düzenlenen konşimentoların taslakları, kontrol etmeniz için sizlere iletilecektir. Bunların kime ve ne şekilde iletileceklerinin bilgileri mutlaka yükleme talimatı üzerinde belirtilmelidir. Bu sayede düzenlenecek taşıma senedi en doğru şekilde elinizde olacak ve mal bedelini tahsil etmede gecikme yaşanmayacaktır.
    11- TEHLİKELİ KARGO BİLGİLERİ; Eğer yükünüz uluslararası standartlarda tehlikeli sınıfa giriyorsa (örneğin barut, asit, silah, kimyasal vb), bunların bizim tarafımıza bildirilmesi gereklidir. Bu bilgi yükleme talimatında da IATA Dangerous Goods Regulations standart bilgileri ile ve tarafınızca düzenlenecek deklarasyon formu ile bize iletilmelidir. Ayrıca özel donanımlı konteyner ile gıda taşıtıyorsanız, bu mallara ait özel bilgilerin de bizlere ulaştırılması (çalıştırma /saklama/donma derecesi) gerekmektedir.
    İHRACAT YÜKLEME TALİMATI EVRAKLARINI İNDİR

Copyright © Expo Trans 2016. All rights reserved.

Created by: erdalbey.com